Voor 20:00 besteld, vandaag geleverd

    Vignet binnen 1 minuut besteld

    Betalen met o.a. iDEAL

Wohin mit der Umweltplakette Frankreich?

Ben jij van plan om het schilderachtige Frankrijk te verkennen? Dan is het van groot belang om op de hoogte te zijn van de milieuregels. Een van de eerste stappen om zorgeloos door het Franse landschap te rijden, is het verkrijgen van de juiste milieusticker. Maar waar plak je deze sticker nu precies? Dát behandelen we in deze blog. 

Heb je een milieusticker nodig voor Frankrijk?

Ja, in bepaalde steden en gebieden in Frankrijk is een milieusticker, ook wel bekend als een Crit'Air-vignet, verplicht. Deze sticker is bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren door de toegang van voertuigen tot stedelijke gebieden te reguleren op basis van hun emissieniveau.

De milieusticker is vereist in steden zoals Parijs, Lyon, Lille, Straatsburg en Grenoble, evenals in sommige andere gebieden. Deze regelgeving kan veranderen, dus het is belangrijk om de meest recente informatie te controleren voordat je naar Frankrijk reist. Je kunt de officiële website van Crit'Air raadplegen voor de meest actuele informatie

Waar plak je de milieusticker voor Frankrijk?

De Crit'Air-milieusticker voor Frankrijk moet rechtsonder op de voorruit van je voertuig worden geplakt. Het is belangrijk om de sticker goed zichtbaar en leesbaar aan te brengen, zodat de autoriteiten deze gemakkelijk kunnen controleren.

Hier zijn enkele specifieke instructies:

  • Plaatsing op de voorruit: Plak de sticker op de rechteronderhoek (passagierszijde) van de voorruit. Zorg ervoor dat de sticker goed vastzit en dat alle vier de hoeken goed zijn aangedrukt.

  • Leesbaarheid: De informatie op de sticker moet gemakkelijk leesbaar zijn. Zorg dat er geen obstakels zoals voorwerpen of andere stickers het zicht op de Crit'Air-sticker belemmeren.

  • Juiste voertuig: Zorg dat de Crit'Air-sticker op het juiste voertuig is geplakt. Elke auto krijgt zijn eigen sticker op basis van het emissieniveau.

Snel en eenvoudig een milieusticker kopen bij KoopJouwVignet.nl

Het aanschaffen van een Franse milieusticker is eenvoudig en snel te regelen via KoopJouwVignet.nl. Voor een bedrag van €13,95 ontvang je binnen 48 uur na aankoop een factuur per e-mail, die je kunt uitprinten en meenemen op reis. Deze factuur bevat een kopie van de milieusticker en dient als tijdelijke milieusticker totdat je de fysieke sticker ontvangt. De Franse overheid stuurt de sticker binnen vier weken na aankoop naar je toe.

Bestel direct jouw milieusticker!

Hoe wordt de Crit’Air gecontroleerd?

De controle van de Crit'Air-sticker in Frankrijk kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de specifieke locatie en het handhavingsbeleid van de betreffende stad of regio. Over het algemeen zijn er twee belangrijke methoden voor controle:

Visuele inspectie door handhavingspersoneel:

  • In sommige gebieden voeren handhavingspersoneel visuele inspecties uit om te controleren of voertuigen over de juiste Crit'Air-sticker beschikken. 

  • Bij controleposten, grensovergangen of in specifieke zones kunnen bevoegde autoriteiten voertuigen stoppen en de aanwezigheid en het juiste type Crit'Air-sticker controleren.

Elektronische controle met behulp van cameratoezicht:

  • In sommige steden wordt het Crit'Air-systeem elektronisch gecontroleerd met behulp van cameratoezicht.

  • Camera's scannen de kentekenplaten van passerende voertuigen en aan de hand van de geregistreerde kentekens wordt gecontroleerd of het voertuig over de vereiste Crit'Air-sticker beschikt.

Bestel jouw milieusticker voor Frankrijk bij KoopJouwVignet.nl

Wil je zorgeloos door Frankrijk reizen en voldoen aan de milieuregels? Bij KoopJouwVignet.nl regel je eenvoudig en snel jouw Franse milieusticker. Voor slechts €13,95 ontvang je binnen 48 uur een handige factuur per e-mail. Print deze uit en neem hem mee op reis – het is jouw tijdelijke milieusticker. Binnen vier weken stuurt de Franse overheid je de officiële sticker, maar met onze factuur mag je direct de Franse wegen op. Geniet van een zorgeloze reis met jouw milieusticker!

Bestel direct jouw milieusticker!

Lees meer blogs

Ben jij op de hoogte van de verkeersregels in Frankrijk? In deze blog behandelen wij de regels waarv...

Verkeersregels Frankrijk

© 2024 KoopJouwVignet.nl

Algemene voorwaarden Privacy beleid

Design & realisatie door Dashed