Voor 20:00 besteld, vandaag geleverd

    Vignet binnen 1 minuut besteld

    Betalen met o.a. iDEAL

Rijden naar Oostenrijk

Ga jij binnenkort met de auto naar Oostenrijk? Dan is deze blog dé plek om belangrijke informatie te verzamelen voordat je op reis gaat. Zo weet je zeker dat jij straks goed voorbereid de weg op gaat.

Autovakantie in Oostenrijk

Een autovakantie in Oostenrijk is een fantastische manier om te genieten van de prachtige natuur, charmante steden en cultuur in dit bergachtige land. In principe rijd je zo de grens over. Toch zijn er een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden. Daar gaan we straks verder op in. Net zo belangrijk zijn de hotspots op de route, die je absoluut niet wil missen.

Als je van wandelen, skiën of andere bergactiviteiten houdt, zijn de Oostenrijkse Alpen een paradijs. Overweeg een bezoek aan populaire bergbestemmingen zoals Tirol, Salzburg of Vorarlberg. Naast deze bergen staat Oostenrijk ook bekend om haar prachtige meren zoals de Wolfgangsee, de Neusiedler See en de Hallstätter See. Maak een boottocht, ga zwemmen of maak gewoon een wandeling langs het meer.

Autoreis naar Oostenrijk

Ga jij binnenkort met de auto naar Oostenrijk? Dan is het belangrijk om de onderstaande hoofdstukken even goed door te nemen. We hebben namelijk alle belangrijke aandachtspunten voor je autoreis onder elkaar gezet.

Digitaal vignet Oostenrijk

Om in Oostenrijk de snelweg op te mogen moet je beschikken over een vignet. Deze vignetten worden automatisch gecontroleerd door camerasystemen. Het is dan ook een absolute must om tijdig jouw vignet aan te schaffen. Wanneer je zonder vignet door Oostenrijk rijdt, riskeer je een boete van €120,- per keer dat je ‘gepakt’ wordt. Houd er rekening mee dat dit verschillende keren in één ritje kan zijn.

Heb je nog geen vignet voor jouw vakantie in Oostenrijk? Bestel dan snel en veilig jouw online vignet voor Oostenrijk. Voorheen had je altijd een fysiek vignet nodig, wat je op je raam moest plakken. Bij KoopJouwVignet.nl bestel je eenvoudig een digitaal bewijs, waarmee je de Oostenrijkse wegen op kunt.

Via onze site bestel je in slechts 2 minuten jouw vignet. Profiteer van onze Nederlandse service en betaal via iDeal (iets wat niet kan via de website van de Asfinag).

Bestel direct jouw e-vignet voor Oostenrijk

Rijden naar Oostenrijk - bijzonderheden

Wanneer jij naar Oostenrijk rijdt zijn er nog enkele bijzonderheden waar je wel rekening mee moet houden. We hebben deze voor je op een rijtje gezet:

Winteruitrusting:

In de wintermaanden (1 november tot 15 april) zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden, zoals sneeuw en ijzel. Het niet naleven van deze regel kan leiden tot boetes.

‘s Nachts rijden naar Oostenrijk

‘s Nachts of ‘s avonds naar Oostenrijk rijden heeft enkele voor- en nadelen. We hebben ze onder elkaar gezet, zodat je zelf kunt beslissen of je wel of niet in het donker wil gaan rijden. 

Voordelen van ‘s nachts naar Oostenrijk rijden:

  • Minder verkeer: 's Nachts is er over het algemeen minder verkeer op de wegen, waardoor je mogelijk soepeler kunt rijden zonder veel opstoppingen.

  • Koeler weer: Vooral in de zomermaanden kan het 's nachts koeler zijn, wat het comfortabeler kan maken om lange afstanden te rijden.

  • Minder stressvol: Als je niet van drukte op de weg houdt, kan 's nachts reizen minder stressvol zijn, omdat je minder te maken hebt met overvolle snelwegen.

Nadelen van ‘s nachts naar Oostenrijk rijden:

  • Vermoeidheid: 's Nachts rijden kan leiden tot vermoeidheid, vooral als je normaal gesproken gewend bent aan slapen tijdens deze uren. Zorg ervoor dat je uitgerust en alert bent voordat je aan je reis begint.

  • Beperkt zicht: Het zicht kan beperkter zijn 's nachts, vooral als er weinig straatverlichting is. Wees extra voorzichtig en zorg dat je koplampen goed functioneren.

  • Gesloten diensten: Sommige tankstations en restaurants kunnen 's nachts gesloten zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende brandstof hebt en overweeg snacks mee te nemen voor het geval je honger hebt.

  • Wild op de weg: In sommige landelijke gebieden kan er meer wild op de weg zijn 's nachts, wat een potentieel gevaar kan opleveren. Wees extra voorzichtig in deze gebieden.

Elektrisch rijden naar Oostenrijk

Met de elektrische auto naar Oostenrijk rijden is goed te doen, maar vereist wel wat extra aandachtspunten. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of er genoeg laadstations langs je route zijn. Plan je route zorgvuldig en bedenk dat de reikwijdte van je elektrische auto beïnvloed kan worden door factoren zoals het weer en de topografie. In de wintermaanden moet je rekening houden met verminderde efficiëntie van de accu bij koude temperaturen. 

Gebruik apps zoals PlugShare of ChargePoint om informatie over laadstations te vinden. Reserveer hotels met laadstations als je van plan bent te overnachten. 

Digitaal vignet Oostenrijk

Als je binnenkort naar, of door Oostenrijk rijdt, moet je een vignet aanschaffen om boetes te voorkomen! Bestel eenvoudig jouw digitaal vignet voor Oostenrijk. Direct geregeld en volledig digitaal. Je hoeft niet eens een sticker te plakken! Kies het vignet dat het beste bij je past en bestel direct. 

Belangrijk: Als je vandaag vóór 20:00 uur je bestelling plaatst, wordt jouw vignet bevestigd vóór 00:00 uur van dezelfde dag. Houd er rekening mee dat het vanwege drukte mogelijk meerdere uren kan duren.

Als je jouw vignet met spoed nodig hebt, kun je kiezen voor onze spoedlevering-optie.

Bestel direct jouw e-vignet voor Oostenrijk

Lees meer blogs

Ben jij op de hoogte van de verkeersregels in Frankrijk? In deze blog behandelen wij de regels waarv...

Verkeersregels Frankrijk

© 2024 KoopJouwVignet.nl

Algemene voorwaarden Privacy beleid

Design & realisatie door Dashed