Voor 20:00 besteld, vandaag geleverd

    Vignet binnen 1 minuut besteld

    Betalen met o.a. iDEAL

Vignet Oostenrijk bij KoopJouwVignet vs. ANWB

Ga jij op reis naar Oostenrijk? Dan moet jij iets heel belangrijks weten! Een vignet is namelijk verplicht op de Oostenrijkse snelwegen. Een vignet is een sticker die op de voorruit van je auto moet worden geplakt en die aantoont dat je de tol hebt betaald. De meest bekende en gebruikelijke manier om aan een vignet voor Oostenrijk te komen is via de ANWB. Echter, er is ook een andere optie, namelijk het digitale vignet dat je kunt aanvragen bij KoopJouwVignet.nl. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide opties.

Fysiek vignet via ANWB

Bij de ANWB kun je een fysiek vignet voor Oostenrijk kopen. Dit is een sticker die je op de voorruit van je auto plakt en die aangeeft dat je de tol hebt betaald. Het vignet is verkrijgbaar voor een periode van 10 dagen, 2 maanden of een heel jaar. De prijs van het vignet hangt af van de duur en het type voertuig. Zo betaal je inclusief verzendkosten voor een personenauto € 15,80 voor 10 dagen, € 34,90 voor 2 maanden en € 102,30 voor een heel jaar.

Het nadeel van het fysieke vignet is dat je het moet bestellen en dat het per post wordt opgestuurd. Dit kan tot 2 dagen duren. Dit kan lastig zijn als je op het laatste moment besluit om naar Oostenrijk te gaan of als je het vignet bent vergeten te bestellen. Daarnaast moet je de sticker goed op de voorruit plakken, anders riskeer je een boete.

Goedkoper alternatief: digitaal vignet via KoopJouwVignet.nl

Een alternatief voor het fysieke vignet is het digitale vignet dat je kunt aanvragen via KoopJouwVignet.nl. Dit is een kentekenregistratie die in de database van Oostenrijk wordt opgenomen. Als je langs een tolpoortje of camera rijdt, dan wordt je kenteken herkend en wordt er automatisch tol afgeschreven. Dit werkt hetzelfde als een parkeergarage waarbij je ook alleen maar je kenteken hoeft in te voeren. 

Het voordeel van het digitale vignet is dat je het direct kunt aanvragen en dat het dezelfde dag wordt geleverd als je voor 22:00 uur bestelt. Hierdoor hoef je niet meer te wachten op de post en kun je direct de weg op. Daarnaast hoef je niet meer bang te zijn dat je het vignet bent vergeten, omdat het gekoppeld is aan je kenteken. Je hoeft dus ook geen sticker op je voorruit te plakken. Daarnaast zijn de kosten bij KoopJouwVignet.nl lager dan bij de ANWB. Bij KoopJouwVignet.nl betaal je voor een personenauto € 14,95 voor 10 dagen, € 33,95 voor 2 maanden en € 101,95 voor een heel jaar.

Vignet in Oostenrijk: waarom?

Maar waarom heb je eigenlijk een vignet nodig? Oostenrijk is een prachtig land om in te rijden en de snelwegen zijn goed onderhouden. Er zijn echter wel kosten verbonden aan het gebruik van deze snelwegen. Om deze kosten te dekken, heeft Oostenrijk een vignet ingevoerd. Dit is een soort belasting die je moet betalen om gebruik te mogen maken van de snelwegen. Met een vignet heb je toestemming om deze wegen te gebruiken zonder dat je een boete riskeert.

Een ander voordeel van het vignet is dat het je de mogelijkheid geeft om veel van de prachtige plekken die Oostenrijk te bieden heeft te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld door de Oostenrijkse Alpen rijden en genieten van de indrukwekkende bergen en adembenemende uitzichten. Ook kun je steden als Wenen, Salzburg en Innsbruck bezoeken en kennismaken met de rijke geschiedenis en cultuur van het land.

Digitaal of fysiek vignet: welke is het beste?

Als je een keuze moet maken tussen het traditionele vignet van de ANWB voor Oostenrijk en het digitale vignet van KoopJouwVignet.nl, dan hangt dit vooral af van je persoonlijke voorkeur en situatie. Heb je toch de voorkeur voor een fysieke sticker? Dan is de ANWB een goede optie. Als je daarentegen direct wilt kunnen vertrekken en niet wilt rommelen met stickers, dan is het digitale vignet van KoopJouwVignet.nl een betere keuze. Daarnaast is KoopJouwVignet.nl ook nog eens goedkoper dan een vignet online aanschaffen bij de ANWB.

Maar wat als je een vignet vergeet te kopen? Helaas kun je niet zomaar zonder vignet op de Oostenrijkse snelwegen rijden. Als je wordt gepakt, riskeer je een boete van maar liefst € 120,-. Dit bedrag kan zelfs oplopen tot € 240,- als je het vignet bewust hebt nagelaten.

Koop je vignet op tijd!

Of je nu kiest voor het traditionele vignet van de ANWB of het moderne digitale vignet van KoopJouwVignet.nl, zorg er in ieder geval voor dat je op tijd een vignet aanschaft voordat je de Oostenrijkse snelwegen op gaat. Hiermee voorkom je boetes en kun je zorgeloos genieten van al het moois dat het land te bieden heeft. En vergeet ook niet om onderweg te stoppen bij een gezellige Oostenrijkse ‘Gasthaus’. Je kunt hier genieten van een heerlijke schnitzel of een verfrissend biertje. Proost!

Lees meer blogs

Ben jij op de hoogte van de verkeersregels in Frankrijk? In deze blog behandelen wij de regels waarv...

Verkeersregels Frankrijk

© 2024 KoopJouwVignet.nl

Algemene voorwaarden Privacy beleid

Design & realisatie door Dashed