Voor 20:00 besteld, vandaag geleverd

    Vignet binnen 1 minuut besteld

    Betalen met o.a. iDEAL

Waar vignet Oostenrijk plakken?

Hoe werkt digitaal vignet Oostenrijk? 

Het digitale- of e-vignet voor Oostenrijk werkt via een elektronisch registratiesysteem. Wanneer je met de auto een tol- of snelweg oprijdt registreren camera’s je kenteken en controleren deze of jouw auto voorkomt in de database. Als je een geldig digitaal vignet hebt, wordt je doorgelaten bij de tolpoortjes. Als je op een tolweg rijdt zonder een geldig digitaal vignet, wordt je kentekenplaat geregistreerd en kun je een flinke boete ontvangen.

Digitaal vignet Oostenrijk

Als je binnenkort naar Oostenrijk reist, of door Oostenrijk rijdt, moet je een vignet aanschaffen om boetes te voorkomen! Bestel eenvoudig jouw digitaal vignet voor Oostenrijk. Direct, geregeld en volledig digitaal. Je hoeft niet eens een sticker te plakken! Kies het vignet dat het beste bij je past en bestel direct.

Belangrijk: Als je vandaag vóór 20:00 uur je bestelling plaatst, wordt jouw vignet bevestigd vóór 00:00 uur van dezelfde dag. Houd er rekening mee dat het vanwege drukte mogelijk meerdere uren kan duren.

Als je jouw vignet met spoed nodig hebt, kun je kiezen voor onze spoedlevering-optie.

Bestel direct jouw e-vignet voor Oostenrijk

Heb jij een reisje naar Oostenrijk op de planning staan? Dan is het belangrijk dat je van tevoren een vignet aanschaft. In deze blog vertellen we waar je het vignet voor Oostenrijk moet plakken

P.S. we hebben zelfs een betere tip voor je: koop een digitaal vignet, dan kun je het plakken helemaal achterwege laten!

Heb je een vignet nodig voor Oostenrijk?

Ja, in Oostenrijk heb je een vignet nodig om op bepaalde snelwegen en autowegen te mogen rijden. Dit vignet, ook wel bekend als een tolpas of vignetsticker, is verplicht voor motorvoertuigen met een maximaal toegestaan gewicht tot 3,5 ton. Je kunt dit vignet voor verschillende geldigheidsperiodes, zoals 10 dagen, 2 maanden of een jaar aanschaffen. 

Het vignet is bedoeld om bij te dragen aan de financiering van de infrastructuur en het onderhoud van de wegen. Zorg dat je het juiste vignet aanschaft voor je voertuig en de duur van je verblijf in Oostenrijk om boetes en mogelijke problemen te voorkomen.

Waar vignet Oostenrijk plakken? 

In Oostenrijk moet je het vignet op de voorruit van je voertuig plakken. De specifieke plaats waar je het vignet moet bevestigen, is als volgt:

  • Plaats het vignet aan de binnenkant van de voorruit, meestal in de rechterbovenhoek (vanuit het perspectief van de bestuurder).

  • Zorg dat de voorruit schoon en droog is voordat je het vignet aanbrengt. Eventueel stof, vuil of vocht kan ervoor zorgen dat het vignet niet goed hecht.

  • De vignetsticker moet volledig zichtbaar zijn vanaf de buitenkant. Dit betekent dat je hem niet mag verbergen achter zonneschermen, GPS-apparatuur of andere obstructies.

  • De sticker moet goed vastzitten en mag niet gemakkelijk loslaten. Het is belangrijk om de instructies op de vignetsticker zelf te volgen voor de juiste plaatsing en om te voorkomen dat hij kan worden verwijderd en hergebruikt.

Zorg ervoor dat je het vignet correct plaatst, want het niet op de juiste manier bevestigen of proberen te hergebruiken kan leiden tot boetes en andere problemen tijdens je verblijf in Oostenrijk.

Vergeet plakken, kies een digitaal vignet!

Wist je dat je tegenwoordig helemaal niet meer hoeft te klieren met plakvignetten? Bij KoopJouwVignet.nl bestel je digitale vignetten, die vrijwel direct na je aankoop geldig zijn. Je ontvangt geen sticker of iets dergelijks, slechts een digitaal betaalbewijs waarop staat dat je kenteken staat aangemeld aan in de database van de Asfinag (Oostenrijkse wegenwacht). Vanaf het moment dat je auto is aangemeld kun je direct de Oostenrijkse snelweg op. 

Een aantal voordelen van het digitale vignet voor Oostenrijk zijn:

  • Gemak: Digitaal vignet is handig omdat je geen fysieke sticker op je voertuig hoeft te plakken. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het correct plaatsen van de sticker op de voorruit of de mogelijkheid om deze te verliezen.

  • Directe activering: Digitaal vignet kan direct na aankoop worden geactiveerd. Dit betekent dat je niet hoeft te wachten op de levering van een fysiek vignet en meteen kunt beginnen met rijden op tolwegen.

  • Geen restanten: Het gebruik van een digitaal vignet voorkomt het probleem van vignetresten op de voorruit wanneer je het vignet niet meer nodig hebt.

  • Makkelijk online bestellen: Je kunt jouw digitale vignet voor Oostenrijk gemakkelijk online bestellen. Via onze webshop profiteer je van snelle levering, Nederlandse service en uitgebreide betaalmethoden, waaronder iDeal!

Bestel dus direct jouw vignet bij KoopJouwVignet!


Bestel direct jouw e-vignet voor Oostenrijk

Lees meer blogs

Ben jij op de hoogte van de verkeersregels in Frankrijk? In deze blog behandelen wij de regels waarv...

Verkeersregels Frankrijk

© 2024 KoopJouwVignet.nl

Algemene voorwaarden Privacy beleid

Design & realisatie door Dashed