Voor 20:00 besteld, vandaag geleverd

    Vignet binnen 1 minuut besteld

    Betalen met o.a. iDEAL

Wintersport Oostenrijk - Tips & Tricks

Oostenrijk staat bekend om haar geweldige wintersportmogelijkheden. Met prachtige bergen en de altijd gezellige sfeer is het de ideale plek voor een onvergetelijke wintervakantie. Dit artikel geeft je een overzicht van handige tips die je niet mag vergeten voor een zorgeloze wintersportvakantie in Oostenrijk.

Jouw wintersportvakantie naar Oostenrijk voorbereiden

Voordat het zover is, kun je al genieten van wat voorpret door je reis goed voor te bereiden. We hebben een lijstje gemaakt van een aantal spullen die je absoluut niet mag vergeten mee te nemen.

  • Ski’s en uitrusting: Als je geen eigen ski's en spullen hebt, moet je beslissen of je ze ter plaatse wilt huren of meenemen. Als je ze huurt, is het slim om van tevoren te reserveren. Zeker in drukke skigebieden of tijdens piekperiodes is dit aan te raden. Hiermee verzeker jij jezelf van de juiste uitrusting en voorkom je lange wachttijden bij het verhuurbedrijf.

  • Geschikte kleding: Vergeet niet de juiste kleding en uitrusting in te pakken, zoals thermische onderkleding, een waterdichte jas en broek, handschoenen, een muts en snowboots. Wat je verder absoluut niet wil vergeten zijn zonnebrandcrème en een zonnebril. Al die sneeuw reflecteert zonlicht, waardoor je bij zonnig weer snel verbrand en sneeuwblind kunt worden.

  • Reserveer je skipas: Om gebruik te maken van de skiliften heb je een skipas nodig. Deze skipas zul je moeten kopen voor de dagen dat je gaat skiën. Vaak kan dit bij de skilift zelf, maar wanneer je niet in de rij wilt staan is het aan te raden om deze van tevoren online te bestellen.

  • Zorg voor een goede reisverzekering: Een goede reisverzekering mag niet ontbreken wanneer je op wintersport gaat. We hoeven je vast niet te vertellen dat ongelukken regelmatig gebeuren op skivakantie. Het laatste wat je wil is een flinke rekening betalen voor medische kosten in het buitenland. Daarnaast zijn er nog genoeg andere zaken waarvoor je verzekerd wil zijn, zoals bagageverlies of schade aan je auto.

Tips rijden naar Oostenrijk voor wintersport

Wanneer je met de auto naar Oostenrijk rijdt voor wintersport is het belangrijk dat je dit goed voorbereid. We schreven al eerder een artikel over het maken van een autoreis naar Oostenrijk. We raden je aan om deze ook goed door te nemen, zeker als je nog nooit eerder met de auto naar Oostenrijk gereden bent.

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is het volgende: om in Oostenrijk de snelweg op te mogen moet je beschikken over een vignet. Heb je nog geen vignet voor jouw vakantie in Oostenrijk? Bestel dan snel en veilig jouw online vignet voor Oostenrijk. Voorheen had je altijd een fysiek vignet nodig, wat je op je raam moest plakken. Bij KoopJouwVignet.nl bestel je eenvoudig een digitaal bewijs, waarmee je de Oostenrijkse wegen op kunt.

Via onze site bestel je in slechts 2 minuten jouw vignet. Profiteer van onze Nederlandse service en betaal via iDeal (iets wat niet kan via de website van de Asfinag).

Bestel direct jouw e-vignet voor Oostenrijk!

7x tips wintersport Oostenrijk

  1. Controleer de sneeuwcondities en weersvoorspellingen: Met het huidige klimaat heb je helaas geen sneeuwzekerheid meer. De skigebieden in Oostenrijk hebben vaak camera’s waarop je kunt kijken of er sneeuw op de piste ligt. Daarnaast raden we je aan om de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden. Niet alleen voor de sneeuw op de pistes, maar ook voor sneeuw in het dal. Dit is ook enorm belangrijk wanneer je met de auto op wintersport gaat. Bij veel sneeuw kan het raadzaam zijn om sneeuwkettingen mee te nemen.

  2. Denk aan skilessen: Als je nooit eerder geskied of gesnowboard hebt, raden we je aan om een aantal lessen te boeken. Na een aantal skilessen zul je meestal nog niet moeiteloos de zwarte pistes afknallen, maar het helpt je wel om veilig en verantwoord de berg af te gaan. Zorg dat je de basis van skiën of snowboarden goed onder de knie hebt, voordat je in je eentje de piste op gaat.

  3. Respecteer de skiregels en veiligheid: Houd je te allen tijde aan de regels op de piste. In Oostenrijk is het verplicht om op de piste een helm te dragen, daarnaast zijn er vaak verschillende regels per skigebied. Zorg dat je deze van tevoren opzoekt, zodat je geen gevaar voor jezelf of anderen vormt. Daarnaast raden we het ook af om ‘off-piste’ te gaan. Zeker wanneer het hard gesneeuwd heeft is de grond onder je onvoorspelbaar en blijft het lastig voor hulpverleners om je te bereiken bij nood.

  4. Neem voldoende rust en blijf voldoende drinken: En nee, niet alleen van die goudgele rakkers. Wintersport is best wel intensief. Neem regelmatig pauzes om wat te drinken en zorg dat je in ieder geval water bij je hebt. Vaak kun je in de liften even lekker zitten en tot rust komen, maar tussendoor stoppen op de piste is absoluut niet gek, zeker bij lange afdalingen!

  5. Houd rekening met mogelijke blessures of ongemakken: Wanneer je de hele week aan het sporten bent, is de kans op blessures of ongemakken relatief groot. Zorg dus dat je hier bij het inpakken van je koffer rekening mee houdt. Neem bijvoorbeeld pleisters, blarenpleisters, steunkousen en kniebanden mee, zeker als je van jezelf weet dat je hier snel last van krijgt!

  6. Respecteer de natuur: Respecteer de bergen en het milieu door afval op te ruimen en de natuurlijke omgeving te beschermen.

  7. Maak een planning en vergeet de après-ski niet: Naast skiën en snowboarden zijn er een hoop andere leuke activiteiten die je kunt doen in de Oostenrijkse bergen. De après-ski mag je bijvoorbeeld niet vergeten. Zorg dat je goed kijkt naar de openingstijden van de lokale bars en restaurants. Vaak zijn de après-ski bars namelijk niet ‘s nachts of laat open, maar draaien ze juist de piekuurtjes net nadat de pistes sluiten.

Digitaal vignet Oostenrijk

Als je binnenkort naar Oostenrijk reist, of door Oostenrijk rijdt, moet je een vignet aanschaffen om boetes te voorkomen! Bestel eenvoudig jouw digitaal vignet voor Oostenrijk. Direct geregeld en volledig digitaal. Je hoeft niet eens een sticker te plakken! Kies het vignet dat het beste bij je past en bestel direct.

Belangrijk: Als je vandaag vóór 20:00 uur je bestelling plaatst, wordt jouw vignet bevestigd vóór 00:00 uur van dezelfde dag. Houd er rekening mee dat het vanwege drukte mogelijk meerdere uren kan duren.

Als je jouw vignet met spoed nodig hebt, kun je kiezen voor onze spoedlevering-optie.

Bestel direct jouw e-vignet voor Oostenrijk!

Lees meer blogs

Ben jij op de hoogte van de verkeersregels in Frankrijk? In deze blog behandelen wij de regels waarv...

Verkeersregels Frankrijk

© 2024 KoopJouwVignet.nl

Algemene voorwaarden Privacy beleid

Design & realisatie door Dashed